rybavkuchyni/linka01.gif

Nakládaná ryba - pečenáče     
     

Ingredience: asi 600 g jakékoliv ryby, hladká mouka, sůl, 1 l vody, 1,5 dl octa, 2 bobkové listy, nové koření, 1 cibule, olej, 1 dl piva
     
 

Postup přípravy: Marináda: do vody dáme vařit ocet, sůl, koření, bobkový list a na plátky pokrájenou cibulku a pivo.
Rybu očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Osolíme a obalíme v hl. mouce a na oleji opečeme na obou stranách. Opečenou rybu dáme do hlubší misky a zalijeme marinádou. V chladu necháme odležet 24 hodin.
Rybí salát a ananasem     
     

Ingredience: 300 g rybího filé, 1 lžíce oleje, sypké koření, 200 g krabích tyčinek, 300 g kompotovaného ananasu, 2 citrony, petrželka, sůl, 2 lžíce olivového oleje, tymián
     
 

Postup přípravy: Plátky rybího filé osolíme, opečeme na pánvi a ochutíme kořením. Krabí tyčinky rozmrazíme. Rybí filé a tyčinky nakrájíme na nudličky. Podobně nakrájíme i scezený ananas. Ochutíme citronovou šťávou, solí, olejem a nadrobno nakrájenou petrželkou. Můžeme ještě dochutit čerstvým tymiánem.

Rybí salát se zeleninou     

Ingredience: 150 g mražené zeleniny, 2 kyselé sledě nebo zavináče, 100 g rajčatového pyré, 100 g zakysané smetany, sůl
     
 

Postup přípravy: Zeleninu osolíme, polijeme rajčatovým pyré a několik minut podusíme. Ze sleďů sloupneme kůžičku a nakrájíme je i s cibulí na menší kousky. Vložíme do vychlazené zeleniny, přidáme smetanu a v chladnu necháme proležet. Podáváme na talířku s listem hlávkového salátu nebo v rozkrojené bagetě.